Передплата 2024 «Добра кухня»

В Одесу прибуває судно з Китаю

  • 13.02.2020, 19:14
  • 539

У четвер в порт міста Одеси прибуває судно "CMA CGM URAL", яке вийшло з китайського порту Шекоу 16 січня 2020 року.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ, передає Українська правда.

«У членів екіпажу немає підозри на СОVID-19. Зафіксовані випадки захворювання на ГРВІ. Про це офіційно повідомили представники компанії CMA CGM санітарно-карантинний підрозділ, що знаходяться у постійному контакті з судном «CMA CGM URAL».

Судно вийшло з китайського порту 16 січня 2020 року, а до прибуття в Україні заходило до портів в Єгипті, Лівані, Туреччини та Румунії.

Відзначається, що у цих портах всі члени екіпажу судна пройшли перевірку на наявність нового коронавірусу СОVID-19 і жодної підозри небуло виявлено.

У МОЗ вважають, що епідемічна ситуація на судні благополучна, бо з моменту виходу судна з порту Китаю до приходу в порт Одеса пройшло уже 27 днів. При цьому інкубаційний період захворювання на СОVID-19 — 14 днів.

Після прибуття в Україну всі члени екіпажу пройдуть температурний скринінг, у разі підозри на коронавірус їх скерують в спеціальні медзаклади. Також будуть проведені лабораторні дослідження та тест на СОVID-19.

Представники компанії CMA CGM повідомили, що знаходяться у постійному контакті с судном. Вони зазначили, що у членів екіпажу були випадки захворювання на ГРВІ, але «вжито відповідних заходів та ведеться контроль за їх станом».

Схожі новини