Передплата 2024 «Добрий господар»

"Польща була мовчазним посібником агресії гітлерівської Німеччини", - соратник Путіна

  • 13.02.2020, 14:33
  • 670

Сергій Наришкін назвав ряд подій, які передували укладенню пакту Молотова - Ріббентропа і «свідчили про політику умиротворення Гітлера західними державами» .

Польща була мовчазним посібником агресії гітлерівської Німеччини з 1934 року. Про це в інтерв'ю пропагандистському кремлівському телеканалу «Зірка» заявив директор Служби зовнішньої розвідки Р Ф Сергій Наришкін, передає Главком.

«По суті, Польща стала мовчазним посібником агресора вже в 1934 році», — сказав Наришкін. Він нагадав, що саме в цьому році вона уклала договір про ненапад з Німеччиною, секретний додаток до якого передбачало нейтралітет Польщі навіть при агресії проти неї.

«Висновок пакту Молотова — Ріббентропа було вимушеним кроком радянського уряду, але кроком продуманим», — додав директор Служби зовнішньої розвідки РФ, коментуючи звинувачення в розв'язуванні Другої світової війни на адресу СРСР з боку політиків у Західній і Східній Європі.

Наришкін назвав ряд подій, які передували укладенню цього пакту і «свідчили про політику умиротворення Гітлера західними державами».

Влада Польщі періодично називає СРСР союзником Німеччини у вересні 1939 року і відмовилася від святкування ювілею визволення Варшави. У свою чергу Москва звинувачувала Польщу в сприянні нацистської окупації Чехословаччини в березні 1939 року. Президент Володимир Путін різко реагував на спроби покласти на СРСР відповідальність за події осені 1939 року і у відповідь на заяви польських політиків обіцяв «заткнути цей поганий рот» архівними документами. l

Схожі новини