Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Свиню не підсунули – подарували...

У Сполучених Штатах Америки нова мода – дарувати рідним, близьким людям маленьких живих поросят. Не для шашлику, а для їхнього життя серед людей. Дарують так само, як, скажімо, котиків, собак, папуг, морських свинок.

Свинкам і їхнім майбутнім господарям значно складніше звикнути одне до одного, ніж названим вище тваринам. Щоб «соціалізувати» поросят, підготувати їх до життя серед іменинників, у штаті Південна Кароліна організували спеціальний притулок Cotton Branch. Перш ніж свинок перев’яжуть червоним бантом і вручать майбутнім власникам, їх відповідним чином готують до нового життя. Навчають, щоб не боялися людських ласк, обіймів, масажів, якими їх неодмінно балуватимуть господарі, приймати ванни, брати з рук ласощі, зокрема печиво, яке свинкам дуже до вподоби.

Аби тренінг свинок був на найвищому рівні, адміністрація Cotton Branch оголосила набір волонтерів, які не кремпуватимуться виконувати таку незвичну місію. Свою роботу вони роблять справно — уже 75 дресированих свинок торік стали «членами сімей» для 75 американських родин. Ось що сказала в інтерв’ю агенції CNN директор притулку Еван Костнер:

«Мій чоловік хотів отримати порося в подарунок на Різдво. Спочатку мені здалося це дивним, але коли ми привели нашого Олівера додому, моя думка змінилася. Ця тварина може відчувати і висловлювати точно так само, як кішки і собаки. Після цієї історії і виникла ідея заснувати притулок».

Схожі новини