Передплата 2024 «Добрий господар»

Медичний туризм розвивають американці, німці, поляки, італійці...

Найчастіше до міста Лева приїжджають ті, кому треба лікувати зуби. А також пари, які не можуть стати батьками

Останніми роками у Львові стрімко розвивається медичний туризм. Найчастіше сюди їдуть лікуватися пари, які не можуть стати батьками, і пацієнти з проблемами зубів. У попиті також косметологічні послуги й пластична хірургія. Про це йшлося на конференції «Медичний туризм Львова».

Яя розповів «ВЗ» депутат Львівської міської ради, власник стоматологічної клініки Андрій Рікота, на лікування до Львова їдуть американці, німці, поляки, італійці тощо. Серед медичних туристів трапляються й турки, а також жителі інших регіонів України, які їдуть до Трускавця на лікування ДЦП. «Серед переваг медичних послуг для іноземців — нижча ціна, а також те, що не потрібно довго чекати в черзі на прийом до лікаря», — зазначає Андрій Рікота. — Як правило, іноземці їдуть до міста Лева по розваги й гастрономію. Натомість медичний турист залишає у місті більше грошей, бо чек на послуги відносно високий, від тисячі євро за кілька днів візиту. При цьому медичний турист перебуває у Львові щонайменше тиждень, а звичайний — два-три дні".

Із якими проблемами стикаються у Львові медичні туристи? Насамперед це незручне транспортне сполучення. Гості міста не у захваті від двох-трьох авіапересадок. «Навіть якщо ціна на лікування невисока, іноземець не дуже хоче летіти до Львова лише тому, що є пересадки, — веде далі Рікота. — Хочуть прямих авіарейсів».

Начальниця управління туризму Львівської міської ради Галина Гриник додала: «Більшість медичних туристів хочуть одним дзвінком у клініку вирішити усі питання — від лікування, харчування і до дозвілля. Це має організувати медичний центр у пакеті „Все включено“. Медичні туристи відвідують у Львові музеї, екскурсії або просто мандрують кав’ярнями».

Схожі новини