Передплата 2024 ВЗ

Порошенко висловив занепокоєння послу Литви щодо переслідування правоохоронними органами депутата від "ЄС" Софії Федини

  • 12.02.2020, 19:04
  • 749

П’ятий Президент України, лідер партія «Європейська Солідарність» Петро Порошенко зустрівся з послом Литви в Україні Марюсом Януконісом.

Про це повідомляє пресслужба партії «ЄС».

Сторони обмінялися думками щодо більш ефективної протидії триваючій агресії Росії проти України, а також консолідації міжнародної єдності і солідарності з Україною для забезпечення деокупації Донбасу та Криму.

Було відзначено важливість зміцнення міжнародного режиму санкцій проти Росії, а також наголошено, що санкції були введені за підрив Російською Федерацією територіальної цілісності України і невиконання Мінських домовленостей.

Висловлено занепокоєння у зв’язку з небезпечною тенденцією повернення України до часів політично вмотивованих переслідувань, що може поставити під сумнів досягнутий Україною прогрес за попередні п’ять років.

Лідер «Європейської Солідарності» відзначив тривожні тенденції згортання в Україні свободи слова та свободи висловлення політичних позицій. Він повідомив, що за висловлювання думки народного депутата від «Європейської Солідарності» Софію Федину нині переслідують правоохоронні органи. Петро Порошенко наголосив на абсолютній неприйнятності такої ситуації.

Важливу увагу у ході зустрічі було надано стратегії європейської та євроатлантичної інтеграції України, тверда відданість якій є дорожньою картою для української влади.

Відзначено важливість проведення чергової Міжнародної Конференції на підтримку реформ в Україні у липні цього року за ініціативи Литви.

Петро Порошенко висловив вдячність за тверду позицію підтримки України, яку завжди демонструвала і Литва, і особисто Посол Януконіс.

Схожі новини