Передплата 2024 «Добрий господар»

На 22% менше: у Львові перерахують січневі платіжки за тепло і гарячу воду

  • 12.02.2020, 14:13
  • 1 144

У Львові прийнято рішення про зменшення розміру нарахувань за опалення та гарячу воду для населення міста за січень 2020 року.

А саме оплата за опалення у січні для споживачів ЛМКП «Львівтеплоенерго» і ЛКП «Залізничнетеплоенерго» зменшиться в середньому на 22%, оплата за гарячу воду зменшиться також в середньому на 22%.

Відповідне рішення «Про зміну розміру нарахувань за теплову енергію, послуги з центрального опалення, централізованого постачання гарячої води» прийнято сьогодні на засіданні виконавчого комітету ЛМР, повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Ми цим рішенням даємо вказівку „Львівтеплоенерго“ і „Залізничнетеплоенерго“, щоб ціна на тепло була зменшена на 22% за січень, враховуючи зменшення ціни на газ. Але в цьому тарифі зарплата закладена 5,5 тис грн, а реальна зарплата на теплопостачальних підприємствах — більше 10 тис грн. І з бюджету треба знайти 10 млн грн, щоб компенсувати втрати підприємств. НКРЕ тариф прийняла новий, але не ввела в дію. Кошти замість на медицину чи освіту, ми мусимо скерувати на теплоенерго. Мені подобаються низькі тарифі, але вони мають бути справедливими. Коли ми будемо говорити про бюджет, будемо ламати голову, де взяти 10 млн грн на теплоенерго», — зазначив мер Андрій Садовий.

За словами заступниці міського голови з питань ЖКГ Ірини Маруняк, ціна на газ для населення у січня 2020 року була на 22% меншою, ніж у попередні місяці, тож ЛКП «Львівтеплоенерго» та «Залізничтеплоенерго» мають перерахувати платіжки за теплову енергію, опалення та гарячу воду для населення та бюджетних установ. Комунальні підприємства мають подати свої пропозиції щодо вартості послуг.

Схожі новини