Передплата 2024 «Добра кухня»

Петро Порошенко: затяті критики Мінських домовленостей, які прийшли до влади, не запропонували власного мирного плану

  • 12.02.2020, 11:26
  • 680

Команда Зеленського прийшла до влади майже рік тому, зокрема, і на критиці Мінських угод, проте й досі не запропонувала жодної адекватної альтернативи для гарантій миру на Донбасі.

Про це у статті для видання «Українська правда», приуроченій до 5-ї річниці Мінських угод, пише п’ятий Президент України лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко, передає пресслужба партії «ЄС».

«Вже скоро рік, як до влади прийшли затяті критики Мінських домовленостей. Як виявилося, «голуби миру» прилетіли з порожніми дзьобами, тобто без власного мирного плану. Далі більше: в Парижі Володимир Зеленський додав і свій автограф до того комплекту документів, які умовно і називаються Мінськом (може скласти мені компанію в походах на допити до ДБР, яке копає під Мінськ).

Альтернативи Мінську так і не запропонували. І знаєте чому? Тому що її нема і тепер, коли простір для маневру в України значно ширший. А в ситуації п’ятирічної давнини не було й поготів", — зазначає Порошенко.

Петро Порошенко також наголосив, що ніколи не ідеалізував Мінськ і нікому не бажав би опинитися в тих обставинах, які склалися напередодні переговорів у лютому 2015 року. «Не маючи ресурсу здолати Росію у військовому плані, ми тоді переграли її дипломатично і тим самим врятували Україну. Завдяки мужності наших воїнів під Дебальцевим та на інших ділянках фронту», — нагадав Порошенко.

«І сьогодні Мінські угоди дають шанс формулювати жорсткі вимоги до Росії, і не випрошувати, а вимагати у неї миру. Була б тільки на те політична воля. Дорожня карта з чіткою послідовністю пунктів, повернення до добре опрацьованої нами ідеї миротворців ООН, відсутність авралу у підготовці виборів на окупованих територіях (про осінь поточного року й мови бути не може), не вмовляння, а тиск на Путіна, — все це є можливим і необхідним на основі тих домовленостей в Мінську, які були опрацьовані з вересня 2014 по лютий 2015 року», — переконаний Петро Порошенко.

Схожі новини