Передплата 2024 ВЗ

Вибори на тимчасово окупованих територіях, які намагається нав’язати Єрмак – це план Москви по розшматуванню України, - Ірина Фріз

  • 11.02.2020, 15:39
  • 595

Вибори на тимчасово окупованих територіях, які намагається нав’язати призначений керівником Офісу президента Єрмак – це прямий план Москви по розшматуванню нашої держави.

Про це сказала народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Ірина Фріз в ток-шоу «Прямий ефір», передає пресслужба партії «ЄС».

«Повністю поділяю песимізм стосовно майбутньої нормандської зустрічі. Було зрозуміло, що нормандська зустріч була скоріше прагненням української сторони, зокрема, пана Зеленського якимось чином рухатися. Відведення насправді було зроблено перше одностороннім попри те, що пан міністр оборони, який знову ж таки збрехав, коли сказав, що сім днів буде зберігатися тиша, і тільки потім буде відведення. Вони не дотрималися цієї своєї тези, вони розвели війська попри те, що були обстріли. Зараз ми бачимо, що позиції, які залишили наші хлопці, зайняли представники ОРДЛО. Що далі? Далі готується чергове розведення, далі вони будуть нав’язувати нам в своєму баченні закон про амністію», — сказала Фріз.

Вона зазначила, що Росія намагається зробити Україну керованою.

«Вже пан Єрмак підтвердив, що вибори на тимчасово окупованих територіях вони готові провести разом з місцевими. Насправді через паспортизацію, яку здійснює Російська Федерація, реальна можливість інкорпорувати в Україну велику кількість людей, які не сповідують державні цінності нашої держави. Тобто Росія зацікавлена понад усе зробити Україну такою ж саме керованою, скажімо, як пан Гончарук в пана Зеленського. Ось в такий спосіб вони бачать подальші відносини між Росією і Україною», — додала депутат.

«Дуже шкода, що ми не маємо спадкоємності генеральної лінії, що захищає державність України і що призводить до того, що кожен новий президент буде вважати за можливе експериментувати з миролюбством Путіна. Це ні до чого хорошого не призведе, і вибори на тимчасово окупованих територіях, які намагається нав’язати нам Єрмак- це прямий план Москви по розшматуванню нашої держави», — наголосила парламентар.

Схожі новини