Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У справі щодо "прослушок Гончарука" обшуки проводилися у представників Кабміну, – СБУ

  • 11.02.2020, 15:15
  • 630

Обшуки через розповсюдження запису з наради Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука проводилися не лише на телеканалі 1+1, а і у представників Кабінету міністрів України та інших держорганів.

Про це заявив на засіданні комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики заступник голови СБУ Володимир Горбенко, передає УНН.

«Обшуки проводились на законних підставах — згідно з ухвалою суду. Слідчі дії не стосувалися представників медіа — за цією справою проводились також обшуки у представників Кабінету Міністрів України та інших державних органів», — сказав Горбенко.

За його словами, слідчі дії проводились з метою недопущення знищення доказів і були направлені на виявлення пристрою, яким, можливо, був здійснений і змонтований незаконний запис на нараді у Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука.

На уточнююче запитання членів Комітету представник СБУ додав, що в ухвалі суду фігурують «громадяни України», а не «журналісти».

Нагадаємо, за інформацією СБУ, у рамках розслідування «прослушки» розмови між Прем’єр-міністром України, представниками уряду і Національного банку, відбулось понад 20 обшуків та плануються допити, зокрема журналістів.

Схожі новини