Передплата 2024 «Добрий господар»

Посольство України у Китаї виправило повідомлення щодо дати евакуації українців через коронавірус

  • 11.02.2020, 13:28
  • 533

Посольство України у Китайській Народній Республіці виправило повідомлення щодо дати евакуації українців з території Китаю через епідемію коронавірусу нового типу.

Про це пише УНН з посиланням на повідомлення дипломатичного представництва.

У новому тексті повідомлення вказано: «У зв’язку зі стрімким поширенням територією провінції Хубей небезпечного коронавірусу (2019-nCoV), Урядом України планується евакуація громадян України зі згаданої провінції, в якій запроваджено карантин, спеціальним чартерним рейсом за маршрутом: м. Київ — м. Ухань (КНР) — м.Київ. Дата і час будуть оголошені пізніше після ухвалення відповідного рішення Уряду України».

У минулому варіанті останнє речення було сформульоване таким чином: «З цією метою, Україною 11 лютого цього року планується спеціальний чартерний рейс за маршрутом: місто Київ — місто Ухань (КНР) — місто Київ».

Зазначимо, згодом стало відомо, що дата евакуації українських громадян з китайської провінції Хубей через спалах коронавірусу буде визначено після того як всі охочі залишити Китай підпишуть форму інформованої згоди. Про це під час брифінгу заявила міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька.

Вчора також було повідомлено, що українців, яких евакуюють в Україну з китайської провінції Хубей та з міста Ухань через новий коронавірус, перемістять на карантин до одного з двох закладів санаторно-курортного типу, переобладнаних під тимчасові обсерваторії.

Схожі новини