Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Двоє українців, які працювали на круїзному лайнері, підхопили коронавірус

  • 10.02.2020, 15:32
  • 590

Японські фахівці виявили на круїзному лайнері 135 осіб, які заразилися новим коронавірусом 2019-nCoV, з них двоє – громадяни України.

Про це повідомляє Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України, Reuters, передає Українська правда.

Дослівно МОЗ України: «Станом на 10 лютого отримано результати досліджень усіх 439 зразків (першого раунду досліджень — УП), що дало можливість виявити 135 осіб, інфікованих вірусом 2019-nCoV. Зокрема, захворіли двоє громадян України.

Наразі українці зняті з лайнера та перевезені до японської лікарні столичного регіону. Там вони перебуватимуть в ізоляції під відповідним медичним спостереженням щонайменше 14 днів.

Міністерство охорони здоров’я, праці та соціального забезпечення Японії проводить другий раунд відбору зразків серед тих пасажирів та членів екіпажу, хто тісно контактував з нововиявленими захворілими особами і тими, у кого виникли характерні симптоми".

На борту корабля «Diamond Princess» біля узбережжя Японії підтверджено 66 нових випадків інфікування незнаним раніше коронавірусом, повідомив оператор судна «Princess Cruises».

Японські фахівці з охорони здоров'я підтвердили, що серед них 45 громадян Японії, 11 американців, 4 австралійці, 3-є з Філіппін та по одному з Канади та України.

Схожі новини