Передплата 2024 «Добрий господар»

На Закарпатті поліція затримала осіб, які "планували встановити контроль над регіоном": деталі спецоперації

  • 09.02.2020, 12:33
  • 1 138

У суботу ввечері, 8 лютого, на посту поліції в Нижніх Воротах правоохоронці затримали кількох осіб, які можуть бути причетними до стрілянини у Мукачеві.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

«Під час затримання чоловіки, що перебували в автомобілях, чинили збройний опір правоохоронцям. У результаті спецоперації затримано семеро осіб», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за наказом міністра внутрішніх справ Арсена Авакова посилено заходи безпеки на Закарпатті. Отримавши оперативну інформацію, оперативники управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області Нацполіції, спецпризначенці, співробітники Служби безпеки України, детективи ГУНП спільно з прокуратурою області провели спільну спецоперацію для затримання учасників злочинного угруповання, які планували встановити контроль над регіоном.

Відтак у суботу, 8 лютого, у с. Нижніх Воротах затримали лідера та членів злочинного угруповання.

За інформацією правоохоронців, учасники ОЗГ були озброєні, тому прийняли рішення про залучення до поліцейської операції спецпідрозділ КОРД та роту особливого призначення поліції області. Під час затримання особи, які перебували в автомобілях, чинили озброєний опір та намагалися втекти з місця події. Однак їх затримали. У результаті ніхто не постраждав.

Варто зазначити, що лідер злочинної групи пересувався на броньованому автомобілі. З місця події вилучено транспортні засоби та зброю.

Наразі слідчо-оперативні дії тривають. Після проведення відповідних процесуальних заходів буде вирішуватися питання про відкриття кримінального провадження та повідомлення затриманим про підозру.

Нагадаємо, 7 лютого в Мукачеві невідомий влаштував стрілянину, в результаті якої постраждали двоє людей.

Схожі новини