Передплата 2024 ВЗ

У питанні Криму поки немає формату вирішення, оскільки все залежить від західних країн - Джемілєв

  • 09.02.2020, 10:14
  • 538

Лідер кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв повідомив, що хоч "нормандська зустріч" і призначена для вирішення питань, пов'язаних з Донбасом, а не Кримом, все залежить від наполегливості президента України Володимира Зеленського, а ключовий вплив мають західні країни.

Про це він сказав в ефірі Радіо «Крим.Реалії», інформує УНН.

Так, Джемілєв підкреслив, що якщо підняти кримське питання на «нормандській четвірці», президент Росії Володимир Путін, крім своїх стандартних слів, що тема Криму «закрита», може сказати, що це не формат для Криму.

У той же час, за словами лідера кримськотатарського народу, коли була зустріч в Парижі в грудні, то там говорили і про газ, і на інші теми. А тому, на думку народного депутата, все залежить від наполегливості й рішучості українського президента.

«Минулого разу Володимир Зеленський лише згадав, що Крим — це Україна. Треба було наполягати на тому, що якщо ми всерйоз хочемо налагодити відносини між нашими країнами, то необхідно, щоб сусіди поважали територіальну цілісність України. Тому нормальних відносин з Росією бути не може до останнього квадратного метра нашої землі. Сподіваємося, що подібне колись прозвучить. Ми вважаємо, що питання Донбасу і Криму повинні розглядатися одночасно», — підкреслив нардеп.

При цьому він повідомив, що формату для вирішення кримських питань зараз немає, а тому потрібно створити умови для цього обговорення.

«Формату для Криму немає, але все залежить від західних країн. Тут потрібно створити такі умови, щоб Росія дуже захотіла сісти за стіл переговорів. Поки Росія не погоджується ні на які розмови, але погодиться, якщо будуть відповідні санкції. Зараз вони поки недостатньо жорсткі», — резюмував Джемілєв.

Схожі новини