Передплата 2024 ВЗ

Зеленський та Аваков зустрілися із мамою нацгвардійця Марківа

  • 08.02.2020, 17:15
  • 648

Міністр внутрішніх справ повідомив, що справа гвардійця Віталія Марківа знаходиться в центрі уваги української делегації на чолі з Президентом України Володимиром Зеленським, яка наразі перебуває з робочим візитом в Італії.

Про це повідомляє пресслужба МВС України.

«Впевнений, що дипломатія та юриспруденція знайдуть шляхи вирішення цього питання, аби наш гвардієць повернувся додому. Ми не залишимо нашого солдата», — наголосив Арсен Аваков.

Окрім того, Президент України разом з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим зустрілися з мамою гвардійця Марківа Оксаною Максимчук та обговорили деталі справи її сина.

Нагадаємо, Віталій Марків був затриманий в Італії влітку 2017 року за інспірованим звинуваченням у причетності до загибелі італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі 24 травня 2014 року під час бойових дій сил АТО із бойовиками-сепаратистами Гіркіна у місті Слов’янськ Донецької області.

За свідченнями українських військових, Віталій Марків не причетний до загибелі італійського репортера Андреа Рокеллі 24 травня 2014 року. У гвардійському підрозділі тоді не було важкої зброї, а саме мінометів, вогнем яких могло бути вбито потерпілого іноземного фотографа, а сам він перебував на позиціях бойовиків проросійських незаконних збройних формувань і умисно наражав себе на небезпеку, попри офіційні рекомендації посольства Італії не їхати у зону бойових дій.

Схожі новини