Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Раді Європи закликали до змін Конституції України для завершення децентралізації

  • 08.02.2020, 11:56
  • 555

Президент Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Андерс Кнапе висловив підтримку територіальних і децентралізаційних реформ, що проводяться в Україні.

Як повідомляє «Європейська правда», про це він написав у листі новопризначеному віцепрем’єру, міністру розвитку громад та територій України Денису Шмигалю.

«В Україні необхідні істотні законодавчі та конституційні зміни, щоб завершити поточну децентралізацію і реформу місцевого самоврядування», — заявив президент Конгресу, вітаючи рішучість українських лідерів просувати процес реформ вперед.

«Конгрес готовий разом з іншими партнерами Ради Європи — Венеціанською комісією та міжурядовим сектором — посприяти українській владі у здійсненні реформ» — заявив Кнапе.

Голова Конгресу також підкреслив, що для забезпечення ефективності і стійкості всі елементи реформи повинні бути підготовлені і здійснені в консультації з усіма зацікавленими сторонами. Цей процес і результати, які повинні бути досягнуті, мають ґрунтуватися на принципах Європейської хартії місцевого самоврядування та Додаткового протоколу до неї про право на участь у справах місцевого органу влади, а також інших документів Ради Європи.

Наступний моніторинговий візит Конгресу в Україну, запланований на 4−6 березня 2020 року, буде присвячений оцінці застосування принципів Хартії, а також реалізації дорожньої карти з реалізації рекомендацій Конгресу, підписаної українським урядом у 2015 році.

Схожі новини