Передплата 2024 «Добра кухня»

Стали відомі причини смертельних сутичок у Казахстані, внаслідок яких загинули 8 осіб

  • 08.02.2020, 11:14
  • 1 054

Причиною масової бійки в Жамбилській області Казахстану, що забрала життя восьми людей, став побутовий конфлікт.

Про це повідомив журналістам у суботу міністр інформації і суспільного розвитку республіки Даурен Абаєв, передає УНН із посиланням на ТАСС.

«Це побутовий конфлікт. Зараз йдуть певні слідчі заходи, які похвилинно розкажуть, що було, хто винен, чому це сталося», — сказав він, відповідаючи на питання про причини того, що сталося.

Крім того, він зазначив, що режим надзвичайної ситуації в регіоні на даний момент не вводився. За словами міністра, існує ймовірність, що кількість жертв може зрости. Раніше глава МВС Ерлан Тургумбаєв повідомив, що жертвами конфлікту стали вісім осіб, десятки постраждали.

«Сталася трагедія, загинули люди. На жаль, це стало можливим завдяки провокаторам, які підбурювали перевести побутовий конфлікт в міжетнічну площину. Зараз вжито всіх заходів для стабілізації становища», — додав Абаєв.

Як пише видання, у результаті оперативних заходів силами поліції конфлікт було локалізовано. Створено слідчо-оперативну групу, на місце події виїхали представники МВС та Генпрокуратури республіки.

Схожі новини