Передплата 2024 ВЗ

Ми прагнемо об’єктивного розслідування справи Шеремета – Ірина Фріз про створення парламентської слідчої комісії

  • 07.02.2020, 13:58
  • 537

У парламенті ініціюють створення слідчої комісії щодо розслідування справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Про це повідомила депутат фракції «Європейська Солідарність» Ірина Фріз на брифінгу у Верховній Раді України, передає пресслужба партії «ЄС».

За словами Фріз, зареєстрована постанова про створення тимчасової слідчої комісії щодо розгляду справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

«Ми прагнемо реально довести цю справу до логічного завершення. І ми не хочемо, щоб винних призначали, щоб втрачали репутацію ті чи інші посадовці, правоохоронні органи, судова система», — підкреслила представниця «Європейська Солідарність».

Фріз також додала: «Ми прагнемо здійснення в рамках демократичного парламентського контролю створити майданчик в стінах парламенту, де неупереджено, незаангажовано, без будь-яких маніпуляцій та інсинуацій ми дозволимо розглядати цю справу».

Ірина Фріз підкреслила — громадяни України повинні мати можливість переконатися, що ця справа є резонансною не лише за стінами цього парламенту, і депутати прагнуть здійснювати те, що їм належить за їхнім функціоналом.

Вона повідомила, що в ТСК будуть представники різних фракцій — «Європейська Солідарність», «Слуга народу», «Батьківщина», «Голос», позафракційні

Фріз висловила сподівання, що після розгляду проекту постанови про створення ТСК на засіданні регламентного комітету наступної середи, він буде винесений в зал для ухвалення рішення.

Схожі новини