Передплата 2024 «Добра кухня»

В МЗС назвали офіційну мету візиту Зеленського у Оман: опубліковано документи

  • 07.02.2020, 08:34
  • 1 548

Візит президента Володимира Зеленського до Оману був спрямований на "підтримку позитивної динаміки" у відносинах між країнами.

При цьому останній контакт між Україною і Оманом на вищому рівні відбувся у лютому 2010 року у ході офіційного візиту до Султанату міністра закордонних справ України, повідомляє телеканал «Прямий».

Таку відповідь надало МЗС на запит депутатів «Європейської Солідарності», повідомила Іванна Климпуш-Цинцадзе у Facebook.

«Як і обіцяли, ми з колегами з „Європейської Солідарності“ надіслали депутатські запити на ім`я очільників Офісу президента та МЗС щодо деталей „візиту“ Володимира Зеленського до Оману. Від ОПУ відповіді так і не дочекалися, терміни відповіді сплили. Там „нічєво нікаму нє далжни“. Віддуватися, видно, доручили МЗС», — написала вона.

Климпуш-Цинцадзе зауважила, що, судячи з відповіді МЗС, взаємини з Оманом — чи не найперший зовнішньополітичний пріоритет для України.

«І жодного слова про статус і цілі цього візиту, склад делегації, строки відрядження, чи витрачені гроші платників податків на цей візит тисячоліття. Раптом хтось не розуміє — це відкритість і народовладдя. Не плутати з режимом Порошенка», — додала депутат.

Народний депутат від «Європейської Солідарності» Володимир Ар’єв поспівчував міністру закордонних справ України Вадиму Пристайку, який змушений «відбрехуватись» за Зеленського.

«Мені відверто шкода міністра Пристайка, якому доводиться прикривати брехню Офіса президента і писати відповіді на запити з надією, що прокатить. Але на жаль.

По-перше, на прямо поставлене в запиті питання — що Зеленський робив в Омані і які саме були зустрічі «на вищому рівні»? — відповіді немає. Запевнення Пристайка 17 січня з трибуни ВР, що вона готується письмово, виявилися неправдою. Готувалася відписка.

По-друге, прикінцевий пасаж про «підтримку позитивної динаміки» в українсько-оманських відносинах виглядає смішно, з огляду на початкову інформацію про останній контакт на вищому рівні (візит міністра закордонних справ), який відбувся 10(!) років тому. Інформація про галузеві форуми, якими намагалися додати обсягу у відповіді, теж не виглядає серйозно", — написав депутат у Facebook.

Схожі новини