Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Маруся Звіробій хоче, щоб президента перевірив психіатр

Маруся Звіробій хоче, щоб президента перевірив психіатр

7 або 8 лютого фронтовій волонтерці Марусі Звіробій (Олені Біленькій) один із київських судів за клопотанням слідчих обиратиме запобіжний захід. У минулий четвер Державне бюро розслідувань повідомило їй про підозру за ч. 1 ст. 346 Кримінального кодексу України — щодо погрози вбивством президенту України.

Інцидент із «погрозами» на адресу глави держави стався ще 26 жовтня, коли Маруся Звіробій і народна депутат Софія Федина через соцмережі емоційно відреагували на грубий тон спілкування Володимира Зеленського із воїнами. Після цього щодо цих жінок ДБР розпочало слідчі дії…

По завершенні допиту у Бюро Звіробій повідомила журналістам, що там був присутній сам Зеленський: «Сказав, що нас із Фединою він не знає, але злякався… Вважає погрозою те, що було у стрімі». Звіробій заявила, що хоче, аби Зеленського перевірили психіатри, бо ніякої погрози у її стрімі не було… «Ми йому не погрожували, не дзвонили, не піджидали його ніде з ножичками чи з вибуховими пристроями. Але ця людина злякалася. Це означає, що вона має якісь серйозні психічні захворювання. Я буду вимагати перевірити його…».

Запрошення на допит у ДБР надходило і до Софії Федини, але вона, за власним зізнанням, напередодні захворіла на фолікулярну ангіну — тому не прийшла ні у ДБР, ні у парламент.

Ось як відреагував на пресинг щодо цих жінок народний депутат Микола Княжицький:

«Звинувачення Федини у підготовці замаху на Зеленського — абсурд і сором влади та правоохоронної системи. Та й Зеленського — у першу чергу. Якби вона ще додала: „Зеленський, качка б тебе копнула“ — варто було би провести обшуки у пошуках качки, як знаряддя вбивства».

Схожі новини