Передплата 2024 «Добра кухня»

На росТБ Трампа звинуватили у появі коронавірусу

  • 06.02.2020, 14:57
  • 666

У Росії звинуватили у спалаху коронавірусу "поганих американців".

В ефірі програми «Время» на Першому каналі (Росія) показали сюжет про новий коронавірус, який викликав спалах невідомої пневмонії в Китаї. Пропагандисти Кремля озвучили кілька конспірологічних теорій про походження вірусу, передає УНІАН.

Перед сюжетом ведучий програми Кирило Клейменов пов’язав вірус з президентом США Дональдом Трампом — через конкурс краси «Міс Усесвіт», на якому Трамп «роздавав корони» з 1996 по 2015 роки.

«Чим у попередньому житті займався Дональд Трамп — президент країни, головного суперника Китаю на світовій арені? Правильно, роздавав корони на своєму знаменитому конкурсі краси. Так що походження коронавірусу, а головне — цілі і завдання його використання стають абсолютно очевидними», — сказав ведучий.

У самому сюжеті спочатку озвучили версію про те, що вірус штучний, а його переносниками стали кажани, які вибралися з інституту вірусології в Ухані. Як доказ кореспондент згадав про «загадковий» геном коронавірусу, який, за його словами, розшифрували індійські вчені.

«Наукову роботу, щоправда, чомусь зняли з публікації. Але, по-перше, інтернет все пам’ятає, а, по-друге, так ще загадковіше. І є про що задуматися», — заявив кореспондент.

Після цього російський вірусолог, який начебто входив до комісії ООН, розповів про те, що коронавірус сконструйований з вірусу кажана і змії. Так званий учений припустив, що вірус створили або спецслужби США, або американські фармацевтичні корпорації.

Схожі новини