Передплата 2024 ВЗ

"Зеленський переслідує людей, які захищають Україну", - Зінкевич про повістку Федині

  • 06.02.2020, 14:12
  • 544

Кримінальне переслідування Софії Федини і Марусі Звіробій – це переслідування командою Зеленського патріотів, які захищали Україну від російської агресії

Про це заявила ветеран-медик, народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Яна Зінкевич в кулуарах парламенту.

«Останні місяці почались утиски ветеранів і волонтерів, і ми це бачимо неодноразово, як і навішаних кримінальних справ без доказів, так і дуже резонансна справа по Марусі Звіробій та Софії Федині. Тобто в нас у демократичному суспільстві уже є переслідування просто за відео-ролики, під якими немає ніякого підґрунтя. І зараз нашу колегу Софію Федину від „Європейської Солідарності“ тягають по ДБР, хочуть сьогодні вручити їй та Марусі Звіробій підозру, і відповідно ми розуміємо — до чого це йде», — сказала вона.

Також Зінкевич наголосила, що надумані кримінальні переслідування проти патріотів є неприпустимими, і «Європейська Солідарність» буде боротися за збереження свободи кожного захисника України.

«Ми хочемо заявити, що це неприпустимо. Це утиски на свободу слова. Це утиски в тому числі на опозицію. Ми будемо робити все, що в наших силах, щоб захистити наших людей, побратимів, ветеранів і не допустити всього того, що зараз відбувається. Тому що ми розуміємо цінність кожного громадянина, який зробив свій внесок в обороноздатність країни. Софія Федина і Маруся Звіробій є саме такими людьми», — підкреслила парламентар.

Схожі новини