Вчені розповіли про смертельну небезпеку м'яса
- 05.02.2020, 20:34
- 753
В дослідження було включено дані про 29 тис. 682 осіб.
Американські вчені довели, що вживання м'яса підвищує ризик розвитку смертельно небезпечних захворювань.
Про це повідомляється у прес-релізі на EurekAlert!, передає УНІАН.
. У дослідження були включені дані про 29 тис. 682 осіб, середній вік яких становив 53,7 року. 44,4% учасників — чоловіки. Дані про раціон надали самі добровольці. Дослідники з'ясували, що вживання на тиждень двох порцій червоного й обробленого м'яса (у тому числі птиці, але не риби) пов'язане з підвищенням ризику серцево-судинних захворювань на 3−7%.
При цьому вживання в їжу двох порцій червоного або обробленого м'яса (виключаючи птицю та рибу) також пов'язане з підвищенням ризику смерті на 3%.