Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Патріотичні сили мають захистити Софію Федину – заява фракції «Європейська Солідарність»

"Українці, важко повірити, але ми з кожним тижнем стаємо свідками все більшої кількості фактів переслідування українських атошників, які воювали за Україну і воюють на Сході, українських волонтерів і українських патріотів".

Про це йдеться у заяві фракції «Європейська Солідарність», оприлюдненій на офіційному сайті партії.

«Зараз ми стали перед фактом переслідування патріотки, члена команди «Європейської Солідарності» Софії Федини за те, що вона висловила свою позицію стосовно нинішньої влади, — йдеться у заяві, — Ми пам’ятаєм, таке вже було. Був у нас вже один президент, який дуже боявся критики. Його прізвище було Янукович, звали його Віктор. Який падав від падаючого яйця і який змушував правоохоронні органи відкривати кримінальні справи за критику Януковича.

Кому ви кричите «Ганьба»?! Ви кричіть «Ганьба!» тим правоохоронним органам, які керуються з Офісу президента! І вчора про це говорила міністр Кабінету міністрів.

Правоохоронні органи, які керуються з Офісу президента, сьогодні переслідують тільки за те, що патріоти українці мають іншу думку і можуть критикувати нинішню владу. Для того ви і пропихаєте ваш закон «Про дезінформацію», щоб розв’язати руки для ще більш масштабного переслідування українських патріотів, волонтерів, українських бійців.

І в мене загальне звернення від всієї команди «Європейської Солідарності» зупиніться! Досвід Януковича демонструє — це дуже погано закінчується.

Ви хочете залякати патріотів? Ви хоче залякати Софію Федину і нашу команду «Європейської Солідарності»? Я хочу вам заявити — не злякаєте! Ви жалюгідні! І намагаєтесь нагнати страх на тих, хто не боявся Януковича і не боявся його кліки.

Ми не дозволимо переслідування Софії Федини. Всі українські патріотичні сили стануть плече до плеча, захищаючи і Софію Федину, захищаючи всіх українських патріотів, яких ви сьогодні через проплачені суди намагаєтесь залякати.

Сьогодні на допиті в ДБР легендарний український генерал Забродський. Сьогодні на допиті в ДБР Яна Зінкевич — видатний український волонтер.

Я хочу закликати, в першу чергу, і членів фракції «Слуга народу» — тих, які вважають себе патріотами, тих, які були і на Майдані, і в АТО. Ви маєте дати опір цій тенденції переслідування опозиції.

Не допустимо репресій! Захистимо Софію Федину!

Слава Україні!"

Схожі новини