Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Проведення виборів у жовтні в ОРДЛО неприпустиме, адже окупаційні війська нікуди не ділись і продовжують обстріли, - Герасимов

  • 04.02.2020, 13:09
  • 571

Проведення виборів в ОРДЛО в жовтні є неприпустимим, тому що окупаційні війська продовжують обстріли, а українські захисники продовжують гинути. Вибори в таких умовах – це вибори під дулами автоматів.

Про це заявив співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов під час пленарного засідання Верховної Ради, передає пресслужба партії «ЄС».

«Європейську Солідарність» непокоять плани Банкової проводити місцеві вибори на Донбасі вже в жовтні. Про це свідчать заяви оточення Зеленського. Наголошуємо, що жодних передумов для місцевих виборів в ОРДЛО немає. Російські окупаційні війська залишаються на позиціях і майже кожного дня гинуть наші воїни. Проводити вибори за таких умов — це власними руками приректи Донбас на сценарій так званого Кримського референдуму 2014 року під дулами російських автоматів", — сказав він.

Політик підкреслив, що лише активними діями громадськості і опозиції президента Зеленського примусили відкликати зміни до Конституції в частині децентралізації, які закладали основи для повзучої федералізації.

«Європейська Солідарність» жорстко протистоїть цьому. Ми разом з вами змусили владу відкликати закон про децентралізацію всередині якого вони сховали федералізацію, «формулу Штайнмаєра» і централізацію замість децентралізації", — зауважив парламентар.

Також Герасимов нагадав, що реформа децентралізації команди Порошенка була визнана найуспішнішою і спроби Зеленського влаштувати централізацію в Україні є неприпустимими. «Міжнародні і вітчизняні експерти визнали децентралізацію однією з найуспішніших реформ Петра Порошенка. Наша команда дала громадам фінансову незалежність збільшивши місцеві бюджети інколи в десять разів. Натомість Зеленський забирає у громад гроші і підсовує українцям формування авторитарного режиму з надмірними повноваженнями президента», — сказав він.

Схожі новини