Передплата 2024 «Добрий господар»

Мінсоцполітики проведе автоматичний перерахунок субсидії за доставку газу

  • 03.02.2020, 14:40
  • 807

В лютому Міністерство соціальної політики донарахує субсидію та пільгу за нову послугу з розподілу природного газу автоматично – без потреби додатково звернення громадян за січень і лютий 2020 року.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Через те, що НКРЕКП затвердила окремий тариф на послугу розподілу природного газу в кінці грудня — отримувачам пільг та субсидій надійшли нові платіжки із зазначенням повної вартості до сплати за послугу з розподілу природного газу, адже відповідно до Закону України „Про житлово-комунальні послуги“ це є складовою оплати комунальних послуг. Через те, що відповідні рішення НКРЕКП вступили в силу лише з початку року, ми в лютому проведемо донарахування розміру пільг та субсидій з урахуванням нової послуги з розподілу природного газу автоматично за два місяці 2020 року. Звертаємо увагу, що відповідне донарахування буде здійснено без додаткової необхідності звернення громадян», — сказав заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко.

Нагадаємо, українці з січня 2020 року почали отримувати окрему платіжку з нарахуваннями за доставку газу газорозподільними компаніями.

У жовтні 2019 року НКРЕКП внесла зміни до порядку формування тарифів облгазів на розподіл газу таким чином, щоб плата визначалася не за фактичними обсягами споживання, а за спожитим за минулий рік. 24 грудня 2019 року НКРЕКП схвалила підвищення тарифів на послуги 44 газорозподільних компаній України протягом першого півріччя 2020 року — від 30% до 2,5 раза в залежності від компанії.

Схожі новини