Передплата 2024 «Добрий господар»

ПЦУ відзначає річницю інтронізації митрополита Епіфанія

  • 03.02.2020, 12:34
  • 852

Православна церква України відзначає першу річницю інтронізації митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Про це повідомляє ПЦУ в Facebook.

«Сьогодні ми відзначаємо знаменну для Українського Православ’я подію — першу річницю інтронізації Блаженнійшого митрополита Київського і всієї України Епіфанія», — йдеться у повідомленні.

Сам очільник Православної церкви України митрополит Епіфаній висловив сподівання, що через рік прийматиме в українських святинях «все більше й більше гостей та представників інших помісних Православних церков».

Про це митрополит написав на своїй сторінці у Facebook.

«Рік тому, в день 40-річчя, я отримав найвідповідальніше покликання — бути предстоятелем автокефальної, помісної Української Православної церкви», — написав Епіфаній, додавши, що цей рік «був непростим та повним різноманітних викликів».

Він наголосив, що «завдяки єдності» Православну церкву України вже визнали Константинопольська Церква-Матір, Олександрійський Патріархат та Елладська Церква.

«Вірю, що, святкуючи наступну річницю нашого спільного буття, ми прийматимемо в наших українських святинях все більше й більше гостей та представників інших помісних Православних Церков… Ми всі різні, але об’єднані єдиним тілом Церкви Христової. Тож будемо єдиними», — додав він.

Схожі новини