Передплата 2024 ВЗ

Кількість жертв коронавірусу сягнула понад 360 осіб

  • 03.02.2020, 08:33
  • 401

У Китаї за добу зареєстровано 2829 нових підтверджених випадків захворювання на пневмонію, викликану коронавірусом нового типу, а також 57 смертей.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Сіньхуа.

«Державний комітет у справах охорони здоров'я КНР в понеділок зазначив, що він отримав… повідомлення про 2829 нових підтверджених випадків зараження пневмонією, викликаною коронавірусом нового типу, а також про 57 нових летальних випадків від цього захворювання за неділю… Один стався в місті центрального підпорядкування Чунцин (Південно-Західний Китай), а решта 56 випадків — у провінції Хубей (Центральний Китай)», — ідеться в повідомленні.

Зазначається, що до вечора неділі загальна кількість підтверджених випадків зараження коронавірусом нового типу в Китаї сягнула 17 тис. 205, від цієї хвороби померла 361 особа.

Стан 2296 пацієнтів оцінювався як тяжкий, додали в комітеті.

Водночас після одужання з лікарень було виписано загалом 475 осіб.

В Україні, за даними МОЗ, не зафіксовано жодного лабораторно підтвердженого випадку нової коронавірусної інфекції.

За словами прем'єр-міністра Олексія Гончарука, в Україні достатньо інфекціоністів, які знають, що потрібно робити у разі появи в нашій країні коронавірусу 2019-nCoV.

«Навіть у разі виникнення такого захворювання, ми розуміємо, що треба робити. У нас в достатній кількості є бригади інфекціоністів — мінімум по дві оснащені бригади в кожній області, які знають, що треба робити. Тому я не бачу підстав для занепокоєння», — підкреслив очільник Кабміну.

Схожі новини