Передплата 2024 «Добра кухня»

Вбивство Шеремета: речник МВС натякнув на слід СБУ - злив переписки

  • 02.02.2020, 13:13
  • 1 317

Колишня прессекретарка полку поліції "Дніпро-1" та батальйону "Донбас" Василіса Мазурчук опублікувала переписку з речником МВС Артемом Шевченком щодо вбивства журналіста УП Павла Шеремета, де Шевченко нібито зазначає, що "опера-контрики накосячили" і "втягнули людей у мокре".

Про це свідчить пост Мазурчук у Facebook, коментар Шевченка УП, відео на YouTube Андрія Портнова

Мазурчук опублікувала переписку з Шевченком після того, як 1 лютого колишній радник Віктора Януковича Андрій Портнов оприлюднив її телефонну розмову з підозрюваною у справі Шеремета Юлією Кузьменко, де вони обговорюють можливе розформування 5 управління Департаменту контррозвідки СБУ.

Портнов зазначав, що Мазурчук є дружиною співробітника СБУ, консультанта-експерта з оперативних питань 1 відділу 5 управління Департаменту контррозвідки СБУ.

У переписці з Шевченком 1 лютого вона звинуватила слідчих у зливі інформації Портнову, на що Шевченко заперечив, що не знає, «де і що бере Портнов».

Речник МВС також називає Павла Шеремета «російським агентом». Слід зазначити, що у Шевченка з Шереметом була особиста неприязнь через рейдерське захоплення каналу ТВі у 2013 році, гендиректором якого став Шевченко.

«Ваші друзі опера-контрики накосячили, втягнули людей (ребят — рос.) у мокре і нам кинули розслідувати — якого біса? Самі б своє чорне і розслідували б — перекваліфікували на 258 теракт і вперед. Так ні ж, нехай менти мучаться і отримують від журналістів піздюлів за нерозкриту справу Шеремета, а ми Бучі й Пумі будемо розповідати, як треба мовчати по-партизанськи».

«Нехай Юля і Андрій чесно все розкажуть, хто їх спонукав і під яким соусом мочканути цього російського агента Шеремета, будь він неладний і все. Хоча вони й не знали, кого і за що насправді йдуть працювати».

«Українська правда» попросила Шевченка прокоментувати оприлюднену переписку з Мазурчук, на що він відповів: «Ні, не прокоментую ніяк».

Мазурчук також опублікувала попередню переписку з Шевченком за кінець грудня 2019 і січень 2020 року щодо оприлюдненої МВС розмови з Юлією Кузьменко щодо дітей Марусі Звіробій.

Шевченко запевняє Мазурчук, що її розмова з Кузьменко — «суто характеризуюча ознака підозрюваної, а не ознака планування злочину», хоча назвав розмови цинічними.

У січні Мазурчук також обурювалася в переписці, що її викликають на допит.

Водночас на питання УП, чому вона оприлюднила листування лише зараз, Мазурчук відповіла: «Я не маю звички зливати листування. Просто злити приватну розмову — це було дніще. Тому я і відреагувала».

Схожі новини