Передплата 2024 ВЗ

Китай дав попередню згоду на евакуацію українців з ураженого коронавірусом Уханя

  • 01.02.2020, 14:35
  • 716

Посольство на постійній основі проводить моніторинг епідеміологічної ситуації в Китаї та інформує про її розвиток МЗС України

Посольство України у Китайській Народній Республіці отримало попередню згоду Міністерства закордонних справ КНР на евакуацію чартерним авіарейсом українських громадян з міста Ухань, який став епіцентром розповсюдження нового смертельного коронавірусу.

Про це у відповідь на інформаційний запит УНН повідомили в посольстві КНР.

«Посольство України в КНР на постійній основі проводить моніторинг епідеміологічної ситуації в Китаї та роботу з компетентними органами КНР, зокрема, щодо можливої евакуації громадян України з міста Ухань та інших міст провінції Хубей, на які поширюються карантинні обмеження. Посольством отримано попередню згоду МЗС КНР на евакуацію наших громадян з міста Ухань чартерним авіарейсом», — повідомили в посольстві.

У контексті евакуації, дипломати уточнили, що посольство на постійній основі проводить моніторинг епідеміологічної ситуації в Китаї та інформує про її розвиток МЗС України, проводиться робота з компетентними органами КНР.

«Підготовча робота до можливої евакуації громадян України з провінції Хубей була розпочата посольством 27 січня 2020 року», — розповіли в посольстві.

Схожі новини