Передплата 2024 «Добрий господар»

Зеленський чекає пояснень від двох областей, у яких не було зменшення нарахувань у платіжках

  • 01.02.2020, 11:34
  • 2 275

Президент Володимир Зеленський очікує пояснень від місцевої влади Чернівецької та Миколаївської областей щодо відсутності зменшення нарахувань за теплопостачання у грудні.

Про це йдеться на Українській правді.

«Заслухав звіт про зменшення сум у грудневих платіжках за теплопостачання. Завдання номер один — отримати пояснення від місцевої влади Чернівецької та Миколаївської областей, де для зниження нарахувань із незрозумілих мені причин не було зроблено нічого.

Завдання номер два — вирівняти зниження до 25−30% в усіх областях країни", — заявив президент.

Як видно з опублікованого на сторінці президента відео, під час наради прем'єр Олексій Гончарук повідомив йому, що за грудень люди в середньому отримали від 5 до 35% меншу платіжку за теплопостачання.

«У нас є області, які не відреагували на наш сигнал і не скористалися тим інструментом, який був наданий урядом — це Чернівецька і Миколаївська».

«Рішення про зниження платіжок приймають підприємства. Вони, як правило, перебувають у комунальній власності. Десь вони належать області, десь частіше місту. Тобто депутати, мер — це люди, які відповідальні за рівень платіжок. Їм не вдалося переконати органи місцевого самоврядування», — прокоментував Гончарук.

Водночас Гончарук додав, що не всі області «були в рівних умовах», оскільки в деяких областях тарифи вже були меншими раніше

.

Схожі новини