Передплата 2024 ВЗ

Зеленський назвав умову, за якою готовий летіти до США "хоч завтра"

  • 31.01.2020, 15:27
  • 1 030

Президент Володимир Зеленський заявив, що готовий летіти у США хоч завтра, якщо у нього буде пакет важливих для України домовленостей, які він зможе там підписати.

Про це він заявив на брифінгу з держсекретарем США Майком Помпео, передає Українська правда.

«Це для мене нова професія бути президентом України. Я отримую багато пропозицій відвідати ту чи іншу країну з будь-яких питань.
Я про це дуже багато разів спілкувався з людиною у якої більше дипломатичного досвіду з нашим міністром закордонних справ (Вадимом Пристайком — ред.). Я у нього питав, а що ми будемо там робити, навіщо ми туди їдемо, а що ми можемо там погодити, а що ми можемо привезти для нашої країни, а про що ми будемо говорити, щоби кожне слово не просто було слово мандрівника політичного, як це було дуже багато років у нашій країні і відбувається у інших країнах.

Якщо ми можемо про щось дуже важливе домовитися, що буде вигідно двом країнам. Перш за все я думаю про Україну, при всій повазі до США. Якщо у нас є важливий предмет розмови, крім стратегії і тактики, а дуже важливі речі про які ми можемо домовитися і які ми можемо підписати, то я готовий їхати завтра", — зазначив Зеленський.

За словами Помпео, для нової зустрічі Зеленського і президента США Дональда Трампа необхідний значний прогрес і команди президентів це обговорюють.

Помпео додав, що впевнений у зустрічі Трампа і Зеленського і додав, що українському президенту завжди будуть раді у Білому домі.

Схожі новини