Передплата 2024 «Добрий господар»

На Львівщині матір двох маленьких дітей, погрузнувши у боргах, написала… передсмертну записку

  • 31.01.2020, 15:58
  • 1 166

Є немало структур, які пропонують позичальникам швидкі гроші. Називатися вони можуть по-різному, але мають усі ліцензії на фінансові операції і тут не підкопаєшся.

Інша справа, що клієнти доволі нечасто уважно ставляться до пропозицій і навіть лінуються прочитати дрібним почерком написану угоду з сотня премудрених і не зовсім зрозумілих слів. Закінчується усе це аж надто прикро… Одна молода жінка зі Самбірщини Львівської області, маючи на утриманні двох малолітніх людей, взяла швидкі гроші у фінансовій структурі і не помітили, що підписалася за… 600 відсотків річних…

Не маючи змоги повернути, відчула на собі і тиск установи, і дзвінки колекторів. Закінчилося тим, що притиснута проблема молода пані, написала передсмертну записку… На щастя, родичі знайшли, ударили на сполох і, щоб вийти з ситуації, звернулися у Самбірський центр з надання безоплатної юридичної допомогти. Якраз про цю історію і розповів нам її керівник Микола Шийко. А потім зізнався «Високому Замку», що такі історії стають традицією.

Навіть на Самбірщині з початку року до нього за порадою звернулися три особи… І це ті факти, що стали відомі, а скільки з них ще «тиснеться» десь у чиїхось головах. Жінка, про яку ми уже розповіли, має «стосунки» з сімома фінансовими установами на суму 80 тисяч, а скористалася позикою у розмірі 15 тисяч гривень. Жителька одного зі сіл Самбірщини реально взяла 17 тисяч гривень, а боргує уже більше 80 тисяч. При цьому вона уклала угоди з 27 установами.

Ще один молодий чоловік свого часу взяв «живими» грішми 30 тисяч, а станом на сьогодні, винен уже 200 тисяч. Микола Шийко пояснює, що гроші все одно треба віддавати, і ділиться з нами своїми спостереженнями: довірливі беруть кошти в одній структуру, а для того, щоб розрахуватися, знову позичають в іншій, ще більше закручуючи на собі фінансовий «зашморг». Як правило, у такі структури звертаються ті бідолашні, яким офіційні банки відмовляють.

Схожі новини