Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Журналістка звинуватила Трампа у зґвалтуванні, - ЗМІ

  • 31.01.2020, 09:58
  • 796

Президент США Дональд Трамп став фігурантом скандалу щодо зґвалтування.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на є Associated Press.

Звинувачення на адресу глави держави озвучила журналістка американського видання Elle Джин Керролл.

З її слів, у 1990-х роках Трамп заманив її обманом до примірочної кабінки в супермаркеті та вчинив стосовно неї насильницькі дії сексуального характеру — стягнув колготи та зґвалтував, після чого втік. На сукні постраждалої нібито знайдено чотири різних зразки генетичних матеріалів, тож адвокати Керролл вимагають від президента надати свою слину для проведення аналізів і зіставлення ДНК.

Юристи Керролл наголошують, що у Трампа немає підстав відмовити, якщо він переконаний у власній невинуватості. Офіційно Білий дім не відповів на цей закид, однак раніше президент уже говорив, що не знайомий із журналісткою, а якщо вона пише книгу щодо якихось стосунків із ним, то цей твір слід продавати у відділі художньої літератури або фантастики. Американський лідер заявив, що шляхом скандалу авторка лише підігріває інтерес до своєї книги, однак за неправдиві звинувачення таких людей слід карати.

Імовірно, долю зобов’язання щодо надання матеріалу для аналізу ДНК буде вирішувати суддя, котрий розглядатиме позов журналістки. Керролл звернулася до суду з позовом проти Трампа восени минулого року. Вона вважає, що президент має компенсувати їй завдані страждання, а також зіпсовану звинуваченнями в брехні репутацію. Таке пізнє звернення до суду Керролл пояснила тим, що всі ці роки нібито боялася розправи Трампа та проблемами для власної репутації, однак після низки резонансних зізнань в інших скандалах, пов’язаних із сексуальним насильством у США, наважалися повідомити про власну історію.

Схожі новини