Передплата 2024 «Добрий господар»

Помічник Зеленського зібрав журналістів, аби встановити авторів анонімних Telegram-каналів, – ЗМІ

  • 30.01.2020, 19:33
  • 975

Помічник президента України Андрій Єрмак провів зустріч з кількома журналістами, на яких просив їх встановити авторів анонімних Telegram-каналів.

Про це повідомив журналіст Олексій Братущак на своїй сторінці в Facebook, передає телеканал «Прямий».

«Сьогодні у Зеленського звернулися до журналістів з проханням. Прохання невеличке: а ви б не могли дізнатися, хто стоїть за анонімними телеграм-каналами? У вас же друзі-знайомі, джерела, і всі діла… Тут би Зеленському нагадати, що і в них ніби є якісь можливості. Ну там СБУ, наприклад. Або Дубінський з прямим виходом на Коломойського. Та й „журналіст“ Портнов заходить в гості. Але ж ні. Нічого не діє. Остання надія на журналістів», — написав він.

За словами Брратущака, таке прохання Єрмака свідчить про профнепридатність СБУ.

«Я б на місці голови СБУ Баканова образився. Це ж по суті визнання його профнепридатності. Якщо він зі всією службою за кілька місяців не зміг покласти на стіл Зеленському папочку з прізвищами та зв’язками. Ну то вибачте…», — зазначив журналіст.

Братущак також підкреслив, що ситуація свідчить про те, що у команді Володимира Зеленського не існує монолітності.

«Але ця історія говорить іще дещо. Монолітності у Зе-команді немає. Існують різні крила, які конкурують між собою. Тут варто нагадати, що заява „нам журналісти не потрібні“ належить Богдану. А з проханням до журналістів сьогодні звернувся Єрмак. І це не гра у доброго та поганого поліцейського. Це гра у протистояння один з одним. Через журналістів. Далі може бути цікавіше. Одні друзі Зеленського можуть допомогти журналістам виявити, що за анонімними телеграм-каналами стоять інші друзі Зеленського. І це у протистоянні двох крил Банкової може зіграти значно сильніше, ніж би Баканов мовчки та таємно від суспільства поклав папочку на стіл Зеленському. І яксоь так співпало, що одне поважне інтернет-видання анонсувало матеріал про телеграм-канали. Кажуть, там буде бабах…», — підсумував журналіст.

Схожі новини