Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Скандальна поїздка Зеленського в Оман: українці не повірили президенту

  • 30.01.2020, 17:28
  • 970

Тільки 12% українців повірили, що гучний візит президента України Володимира Зеленського в Оман був робочим. 31% суспільства переконаний, що глава держави їздив туди на сімейний відпочинок.

Ще 10% не виключають, що в Омані Зеленський зустрічався з російським керівництвом, а 6% - що це було прикриття офшорних операцій.

Про це свідчать підсумки опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова з 17 по 21 січня 2020 року на замовлення OBOZREVATEL.

Характерно, що 41% респондентів взагалі зазначили, що нічого не знають про цю поїздку, або вагалися з відповіддю.

Що стосується ставлення суспільства до загадкового візиту Зеленського в Оман, то воно також відрізняється. Так, 31% опитаних вважають, що президент вчинив правильно, оскільки може відпочивати, де захоче. 26% переконані, що неправильно, бо на Різдво глава держави мав бути в Україні. 25% населення взагалі не цікаво, де відпочиває президент.

Говорячи про достовірність версій поїздки Зеленського в Оман, 30% опитаних висловили сумнів в тому, що там він таємно зустрічався з представниками президента Р Ф Володимира Путіна і з лідером ОПЗЖ Віктором Медведчуком.

15,5% українців дотримуються думки, що вся інформація про переговори, які відбулися, має бути оприлюднена, 12% - що президент не повинен вести таємних переговорів із представниками Путіна, а ще 11% - що лідер відповідає за зовнішню політику держави і має право вести переговори з ким захоче.

Під час дослідження було опитано 2000 респондентів у віці від 18 років у всіх регіонах України, за винятком тимчасово окупованих Криму і територій Донецької та Луганської областей. Вибірка представляла доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками. Її теоретична похибка не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95

Схожі новини