Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Нафтогаз продав 500 мільйонів доларів з 2,9 млрд, отриманих від Газпрому, — Нацбанк

  • 30.01.2020, 16:14
  • 659

Наприкінці 2019 року Нафтогаз продав 500 мільйонів доларів з 2,9 мільярда доларів, які отримали від російського Газпрому за рішеннями Стокгольмського арбітражу.

Про це повідомив голова Національного банку України Яків Смолій під час брифінгу з монетарної політики, що відбувся 30 січня, передає Громадське.

«За нашими даними, Нафтогаз продав 500 мільйонів доларів з отриманих 2,9 мільярда доларів від Газпрому», — повідомив Смолій.

За його словами, гривню, від проданої валюти, Нафтогаз використав на свої поточні потреби, а також для того, аби заплатити податки державі.

Зазначимо, що напередодні голова Нафтогазу Андрій Коболєв повідомив, що отримані від Газпрому 2,9 мільярда доларів лежать на рахунках Нафтогазу та очікують на рішення уряду.

30 грудня, за 1 добу до закінчення угоди про транзит газу, Україна та Росія підписали новий контракт на транзит, а також низку інших домовленостей. Серед них, зокрема, відмова Нафтогазу та Газпрому від судових спорів одне проти одного, виплата Газпромом 2,9 мільярда доларів компенсації за рішенням арбітражів та пробачення Україною 7,4 мільярда доларів штрафу за порушення Газпромом антимонопольного законодавства.

Схожі новини