Передплата 2024 «Добра кухня»

У Житомирі водій автобуса та пасажири зацькували учасницю АТО за право на пільговий проїзд

  • 29.01.2020, 13:58
  • 1 199

Водій транспортного засобу та деякі пасажири дорікнули учасниці бойових дій через зароблені нею на Донбасі пільги

У Житомирі водій маршрутки оскандалився спробою відмовити у пільговому проїзді учасниці бойових дій на Донбасі Асі Оброткіній.

Про інцидент вона сама розповіла на своїй сторінці у Facebook, передає УНІАН.

Оброткіна зазначила, що 24 січня придбала квиток до Києва на Центральному автовокзалі Житомира за посвідченням учасника бойових дій і пред'явила його водієві.

«У мене немає місць. Треба приходити раніше! Мені що когось виганяти?», — заявив водій маршрутки. Потім він зайшов до салону і голосно сказав пасажирам: «Хтось один виходьте бо у нас тут один учасник!».

За словами Оброткіної, водій змінив тон лише після того, як вона пригрозила викликати поліцію для встановлення правопорушення. Уже сівши в автобус, невдоволення на свою адресу вона почула від молодої жінки, котра сказала їй: «Вам нє кажеться что Ви наглая?! Учасник ана, да канєшна!». Однак цим інцидент не вичерпався. Вже маючи їхати назад наступного дня учасниця АТО знову натрапляє на того самого водія.

«Що Ви сьогодні уже не апаздалі?! Мені сьогодні висаджувати нікого не доведеться?!», — звернувся він уїдливо до Оброткіної. Далі, зазначає ветеранка АТО, водій заявив їй услід: «Щоб Ви знала ми маємо право взагалі „атошніків“ не возити! Нам немає відшкодування за Вас!».

«Я не витримую і кажу у відповідь: «Мені за те, що Ви сидите кермуєте автобусом, а я тягала на собі хлопців, за 5 років війни теж ніхто нічого не відшкодував. І схоже, що тільки МОЄЇ війни. Я зараз викликаю поліцію і чітко Вам пояснять права Учасників Бойових Дій, а не «атошніків» та те, як Ви маєте нас перевозити згідно законадавства України», — зазначила у відповідь йому Оброткіна.

Наостанок вона висловила обурення з приводу подібного ставлення до ветеранів АТО.

«Я сіла в автобус і з несамовитим гнівом та біллю в середині почала думати: „Чи війна справді тільки для мене… для таких, як я та волонтерів? Чи наші заслуги дійсно залишились там на сході, а тут ми всі „обнулилися“?“. Немає ані слів, ані емоцій, ані стільки сліз щоб пояснити настільки це боляче!!! Українці, влада перестаньте нас цькувати за те, що ми користуємося пільгами, які ми заробили!».

Схожі новини