Передплата 2024 «Добра кухня»

Адвокати Порошенка подають 14 позовів проти слідчих ДБР, Нацполіції та НАБУ

Петро Порошенко подає 14 позовів про відшкодування моральної шкоди проти слідчих Державного бюро розслідувань, Національної поліції та службових осіб Національного антикорупційного бюро.

Про це повідомив адвокат п’ятого президента Ігор Головань.

Позови Порошенка грунтуються на рішенні Верховного Суду України, яким передбачена відповідальність держави за протиправну бездіяльність прокурора або слідчого, встановлену ухвалою слідчого судді. Головань нагадав, що політичні переслідування Петра Порошенка інспіровані за вказівкою з Офісу президента, і це зафіксовано на так званих «Плівках Труби». Адвокати Петра Порошенка звертались до правоохоронних органів із заявами щодо розслідувань фактів, оприлюднених у «плівках Труби», однак у ДБР, НАБУ і Нацполіції проігнорували ці заяви. Бездіяльність правоохоронних органів була оскаржена в судовому порядку, і наразі вже є 14 ухвал.

Зокрема, за скаргами адвокатів П’ятого президента слідчими суддями встановлено факти протиправної бездіяльності:

прокурорів — 4; слідчих ДБР — 6; службових осіб Національного антикорупційного бюро — 2; слідчих Національної поліції -2.

Відповідно подаємо 14 позовів про відшкодування моральної шкоди", — повідомляє Ігор Головань. Він наголосив, що це тільки початок.

Схожі новини