Передплата 2024 «Добра кухня»

Як придбати меблі в інтернет-магазині і не прогадати

  • 28.01.2020, 15:02
  • 682

На початку 21 століття все більшість сфер діяльності людини перейшли до мережі.

У тому числі потрапили туди й звичайні магазини. Тепер можна без проблем придбати в інтернеті техніку, одяг і навіть продукти харчування із доставкою. Але чи зручно купувати в інтернет-магазині меблі, і як досягти максимального результату?

Визначтеся із бажаннями

Перше — треба зрозуміти, що саме вам необхідно. Визначитися із типом меблів, оцінити потрібні габарити, або ж максимальне і мінімально допустиме значення.

Оскільки вибір в інтернет-магазин меблів практично безмежний, можна дуже просто відволіктися від бажаного, і придбати, наприклад модний журнальний столик-трансформер замість необхідного комп’ютерного стола.

Порівняйте різні торгові майданчики

Набравшись твердості й тримаючи в руках креслення потрібного предмету меблів, обираємо кілька конкретних моделей та йдемо інтернет-магазинами з метою порівняння цін та запропонованих умов.

Так, не завжди вигідно обирати найдешевшу пропозицію, важливо ще подумати про якість доставки, гарантійні умови, а також про можливість відмовитися від покупки після доставки. Адже у покупця немає можливості оцінити товар до того часу, як його привезли на місце. Що робити, якщо якість виявилася незадовільною, або ж привезли не те, чого ви очікували? Оговоріть це наперед.

Примиріться із тим, що чудес не буває

Тепер конкретніше про ціноутворення. Бажання економії — це природно і властиво кожному, але на цьому можуть зіграти не зовсім чесні продавці. Наведемо приклад: є умовне крісло, яке продається в десяти магазинах. У більшості з них стоїть цінник у 10 тисяч гривень, плюс-мінус п’ять сотень. А в одному-двох — десь тисяч сім-вісім. Навряд мова лише про меншу націнку, швидше за все такий магазин намагатиметься зняти із покупця недостачу іншим способом, стягнути додаткову плату за гарантію, чи ще якось. Або ж цінник — просто спосіб привернути увагу, а реальна модель коштуватиме приблизно так само, як у конкурентів. Така тактика часто застосовується в інтернет-магазинах, що продають електроніку.

Якщо вирішили все ж ризикнути, не треба ігнорувати спілкування із продавцем. Зв'яжіться письмово або телефоном із менеджером і запитайте прямо — чому у них товар коштує дешевше, ніж у середньому на ринку. Не варто говорити, що причина цьому має бути об’єктивна і логічна, як наприклад прямі та ексклюзивні поставки від виробника, а може продавцем є сама меблева фабрика.

Яким повинен бути інтернет-магазин меблів

Давайте підсумуємо та намалюємо портрет інтернет-магазину меблів, який заслуговує на довіру. Такий торговий майданчик повинен давати покупцю повну інформацію про товар: де його виробили, з яких саме матеріалів, мають бути вказані точні габаритні розміри та інше. На сайті має бути прозора система відгуків (вони не повинні бути занадто позитивними), а персонал має легко йти на контакт, допомагаючи клієнту знайти потрібне, а не старатися продати найбільш вигідний для себе товар і непотрібні додаткові послуги. І не забувайте перевіряти репутацію на сторонніх сайтах та агрегаторах.

Схожі новини