Передплата 2024 «Добра кухня»

Відомий французький письменник Бернар-Анрі Леві відвідав українських військових на Донбасі

  • 28.01.2020, 14:13
  • 599

Французький письменник та філософ Бернар-Анрі Леві побував у контрольному пункті "в’їзду-виїзду" на Донбасі поблизу лінії розмежування та поспілкувався з українськими прикордонниками.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба, передає Українська правда.

Леві — прикордонникам: «Головна ваша зброя — те, що ви показуєте як це: проживати там і проживати тут».

Французький філософ є співзасновником Агентства модернізації України. На КПВВ він ознайомився з порядком функціонування контрольних пунктів.

У відомстві пишуть, що як позитив Леві відзначив — забезпечення громадянам швидкого та комфортного перетину лінії розмежування.

Також у ДПСУ повідомили, що Леві мав змогу побачити крайні позиції КПВВ та висловив підтримку українським військовим, що протидіють російській збройній агресії.

Леві відомий своєю активною позицією щодо відстоювання потреби допомагати Україні у боротьбі за її права на свободу й незалежність.

Він — перший француз, що виступив 2014 року на Майдані. Крім того, Леві є одним із найвпливовіших мислителів, що протистоять євроскептицизму та аргументам на кшталт «Європа не має альтернативи співпраці з путінською Росією».

Не будучи політиком, він має значний вплив на формування зовнішнього курсу Франції.

Саме Леві у 2019 році допомогав в організації візиту кандидата в президенти Володимира Зеленського та його команди для зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Перед президентськими виборами в березні 2014 року Леві також відіграв важливу роль в організації візиту Віталія Кличка та Петра Порошенка до Франції.

Схожі новини