Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Путін особисто відчинив ворота в Освенцим": Цимбалюк розкритикував росіян за "побєдобісся"

  • 28.01.2020, 12:11
  • 1 431

Український журналіст Роман Цимбалюк розкритикував росіян за культивування міфів про виняткову роль їхньої країни в закінченні Другої світової війни.

В інтерв'ю радіо «Ехо Москви» він навів приклад використання кремлівською пропагандою трагедії концтабору Аушвіц-Біркенау, передає OBOZREVATEL.

«Іноді складається враження, що Володимир Путін особисто відчинив ворота в Освенцим, йому всі особисто дякують. Російські коментатори дуже часто говорять „російська“, а потім виправляються — „радянська армія звільнила Освенцим і Європу“. Мені здається, якось дивно, коли про нашу спільну перемогу говорять виключно представники Російської Федерації. Ті самі люди, які почали після 2014 року рухати кордони в Європі, за вказівкою яких убивають громадян України — як в Криму, так і на Донбасі», — обурився журналіст.

Він підкреслив, що зухвалі заяви росіян про трагедію Голокосту на тлі подій останніх років, на які вони заплющують очі, — це величезний крок до повторення катастрофи людської цивілізації.

«Ось ці вислови — „антисемітизм“ і „русофобія“ — вам не здається дивним, що російська влада ці поняття використовує через кому? А світ почав страждати на русофобію чомусь після 2014 року. І, мені здається, тут якась проблема. Тому що виходить, що використовується ця трагічна історія 75-річної давності, щоб виправдати дії російської держави тут і зараз», — дійшов висновку Цимбалюк.

Схожі новини