Передплата 2024 «Добра кухня»

Чоловік Венедіктової впливає на роботу ДБР - ЗМІ

  • 28.01.2020, 11:30
  • 794

Чоловік виконуючої обов'язки директора Державного бюро розслідувань Ірини Венедіктової впливає на роботу відомства.

Про це повідомляє Центр протидії корупції на «Українська правда», передає Газета.юа

«Після звільнення скандального керівника ДБР Романа Труби його місце зайняла депутатка від «Слуги народу» Ірина Венедіктова. Її чоловік Денис Колесник є співробітником департаменту кіберполіції Нацполіції.

За словами співрозмовників, Колесник має неабиякий вплив на роботу ДБР: Венедіктова бере свого чоловіка на важливі зустрічі, з'являвся він і у будівлі Державного бюро розслідувань", — пишуть активісти-антикорупціонери.

Співробітник ДБР розповів, що Колесник навіть впливає на кадрову політику відомства. Так, завдяки йому був призначений на посаду радника Венедіктової Руслан Бірюков, який тривалий час працював у Національній поліції та входив до складу конкурсної комісії у ДБР в 2018 році, повідомляє ЗМІ.

«Він її часто супроводжує і на зустрічах виглядає впевненіше за фактичного керівника ДБР, — розповідає один із керівників правоохоронних органів. — Навіть проводить співбесіди з потенційними співробітниками».

За даними ЦПР, у бюро працюють люди міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

«Нікуди з ДБР не поділися ексзаступники Труби, лояльні до Авакова, Ольга Варченко та Олександр Буряк — після зміни керівництва вони очолили департаменти. Останній, наприклад, представляв у бюро квоту «Народного фронту» і, відповідно, Авакова.

ДБР на сьогодні важливий орган впливу — саме він розслідує всі злочини топчиновників та працівників правоохоронних органів, поліції і прокурорів. Тобто зараз до міністра МВС лояльна частина керівництва відомства, яке в тому числі має розслідувати дії міністерства.

Єдине, що залишається поза контролем ДБР — корупція топчиновників. Це підслідність Національного антикорупційного бюро, з яким у Авакова складні відносини.

Утім, міністр знайшов виходи і на розслідування топкорупції. Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький неодноразово передавав справи, підслідні НАБУ, до поліції, яка їх радо приймала", — йдеться у публікації.

Схожі новини