Передплата 2024 ВЗ

Трамвайні квитки для туристів подорожчали на п’ять-десять гривень

У Ратуші ухвалили рішення, яке розчарує туристів Львова, які користуються у місті електротранспортом. Туристичні квитки (разовий, на день та на три дні) подорожчали на три-п’ять гривень.

Зокрема, півторагодинний квиток (з можливістю пересадки у трамвай-тролейбус) тепер коштує 8 грн., раніше — 5,50. Так званий денний туристичний абонемент на проїзд в електротранспорті коштує 20 гривень, до подорожчання — 15. Нова вартість триденного електронного абонемента- 50 грн. (раніше 40 грн.).

Нагадаємо, туристичні квитки подорожчали одразу після підняття тарифів на пасажирські квитки. Якщо купувати квиток у кіоску — шість гривень, у водія трамваю чи тролейбуса — сім гривень.

Як повідомили «ВЗ» у «Львівелектротрансі», вартість місячної картки наразі не змінилася — 160 гривень. Також залишається незмінним право на безкоштовний проїзд для усіх пільгових категорій пасажирів: пенсіонерів за віком, учнів шкіл та людей з інвалідністю третьої групи.

«У наступні три роки в розвиток ЛКП «Львівелектротранс» буде інвестовано 1,9 млрд. грн., — сказав для «ВЗ» начальник управління транспорту Львівської міської ради Орест Олеськів. — У планах — реконструкція депо, закупівля рухомого складу (10 нових і 40 вживаних трамваїв, а також 100 нових тролейбусів з автономним ходом). У лютому і березі цього року місто отримає чергові партії нових тролейбусів марки «Електрон" — по 15 одиниць кожного місяця».

Схожі новини