Передплата 2024 «Добра кухня»

Президентом ПАРЄ став сенатор з Бельгії, який уникав голосувань про Україну та Росію, - ЗМІ

  • 27.01.2020, 15:58
  • 745

Парламентська асамблея Ради Європи обрала нового президента.

Ним став бельгійський сенатор Хендрік Дамс, який змінив на цьому посту швейцарку Ліліан Морі Паск’є, повідомляє Укрінформ.

Дамс очолює в ПАРЄ політичну групу Альянсу лібералів та демократів за Європу (ALDE). Саме за квотою цієї групи, згідно із черговістю, наступні два роки ПАРЄ очолюватиме її представник.

Як повідомляє «Європейська правда» протягом усієї своєї каденції Дамс уникав усіх гоосувань з питань українсько-російського протистояння. Хоча депутат був присутній у асамблеї під час критично важливих голосувань — приміром, оскарження повноважень делегації Росії у 2015 році — він не став віддавати свої голоси ані за, ані проти українських пропозиції. У подальшому він так само не голосував на більшість резолюцій щодо Криму та Донбасу він також не голосував, віддавши голоси лише за одну з них — про гуманітарну ситуацію в Україні, у січні 2015 року. По всіх інших «українських» документах його голоси відсутні у електронній системі.

Влітку 2019 року, коли вирішувалося питання про «прощення» Росії та її повернення до ПАРЄ, Дамс вирішив взяти участь у голосуванні, але натиснув кнопку «утримався».

У своїй першій промові після призначення бельгієць не піднімав питання російсько-українського конфлікту.

Схожі новини