Передплата 2024 ВЗ

Болтон підтвердив, що Трамп затримав допомогу Україні через справу Байдена

  • 27.01.2020, 09:15
  • 866

Експомічник Дональда Трампа з питань національної безпеки Джон Болтон підтвердив, що глава Білого дому особисто пов'язував призупинення оборонної допомоги Україні з розслідуванням проти Джозефа Байдена.

Про це повідомляє The New York Times на підставі рукопису ще неопублікованої книжки спогадів Джона Болтона, передає Главком.

«Президент Трамп у серпні сказав своєму (на той час — ред.) раднику з питань національної безпеки, що він має намір надалі заморожувати $ 391 млн оборонної допомоги Україні, поки українська влада не допоможе з розслідуванням проти демократів, включно з Байденом», — зазначає видання із посиланням на джерела, які розкрили зміст майбутньої книжки ексрадника Трампа.

Як зазначається, Болтон показав свій рукопис близьким соратникам, а також, згідно з чинною процедурою, надіслав копію в Білий дім для попереднього перегляду.

«На десятках сторінках Болтон розповів про те, як пов'язана з Україною справа розвивалася протягом кількох місяців, поки він не пішов з Білого дому у вересні. Він описав не лише особисту зневагу президента (Трампа — ред.) до України, а й нові подробиці про те, як високопосадовці кабінету Трампа публічно намагалися ухилитися від участі в цьому», — зазначається в матеріалі.

Власне, зауважує NYT, чорновий варіант книжки являє собою те, що Болтон міг би сказати на слуханнях у судовому процесі з імпічменту Трампа в Сенаті США. І це явно підірве ключові позиції захисту американського лідера.

З огляду на це, зазначається в статті, Білий дім може затягнути процес перевірки рукопису перед публікацією, або виключити найнезручніші для президента уривки

Як відомо, в Сенаті США почався судовий процес щодо імпічменту президента США Дональда Трампа.

Напередодні юристи Трампа представили шість аргументів відсутності тиску на Україну.

Президент США Дональд Трамп відхиляє висунуті проти нього звинувачення в рамках справа про імпічмент.

Демократи тиснуть на Сенат, щоб викликати Льва Парнаса, який оприлюднив ряд резонансних свідчень щодо спроб Білого дому тиснути на Україну, на слухання до Сенату США у якості свідка в процесі імпічменту.

Також повідомлялося, що Палата представників США оприлюднила документи від Парнаса, які підтверджують інформацію про стеження за колишнім послом США в Україні Марі Йованович. Вони також доводять існування контактів між Парнасом та помічником конгресмена-республіканця з Палати представників Девіна Нуньєса.

Схожі новини