Передплата 2024 ВЗ

Кількість жертв коронавірусу у Китаї сягнуло 80 осіб, понад 2700 інфікованих

  • 27.01.2020, 08:58
  • 411

За даними Національної комісії з питань охорони здоров'я Китаю, від нового коронавірусу в Китаї померло вже 80 людей. Зараження діагностували щонайменше в 2761 людини в межах КНР.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на китайський телеканал CGTV.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про 56 загиблих унаслідок нового коронавірусу і майже 2000 заражених у Китаї.

За останніми даними, новий коронавірус, який спалахнув у Китаї, є заразним навіть в інкубаційний період — тобто тоді, коли людина має вірус, але ще не відчуває симптомів.

Водночас американська фармацевтична компанія AbbVie Inc повідомила, що влада Китаю звернулася до неї з проханням надати ліки від ВІЛ начебто для лікування симптомів, що викликає новий коронавірус.

Нагадаємо, спалах пневмонії, викликаної досі невідомим збудником, зафіксували в китайському місті Ухань (провінція Хубей) у грудні 2019 року.

20 січня Національна комісія з охорони здоров’я Китаю вперше офіційно підтвердила, що інфекція може передаватися від людини до людини.

За межами Китаю зафіксовано десятки випадків зараження, зокрема в Таїланді, Японії, Південній Кореї, США, Сінгапурі, В'єтнамі, Непалі, Франції, Австралії, Малайзії та Канаді.

Через спалах захворювання Всесвітня організація охорони здоров'я вирішила поки не оголошувати надзвичайний стан у сфері охорони здоров'я у світі.

Наразі нова інфекція проявляється як пневмонія або інші респіраторні захворювання. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, вірус, найімовірніше, поширився від тварин до людей, але здатний також передаватися від людини до людини. Його симптомами є підвищена температура, кашель та ускладнене дихання.

Вчені відзначають схожість нового коронавірусу до іншого вірусу, який є збудником потенційно смертельно небезпечного тяжкого гострого респіраторного синдрому (ТГРС). Унаслідок спалаху цього захворювання у 2002−2003 роках загинули понад 700 людей у ​​всьому світі. Тоді спалах почався у Китаї й загалом заразив понад 8000 людей у ​​26 країнах.

Схожі новини