Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вбивчий коронавірус: США, Японія і Франція евакуюють своїх громадян з китайського Уханя

  • 26.01.2020, 15:15
  • 478

США, Японія і Франція оголосили евакуацію своїх громадян з китайського міста Ухань, який є епіцентром поширення невідомого смертельного коронавірусу.

Як повідомляє Громадське з посиланням на Reuters, США евакуює весь персонал американського консульства в Ухані. Також буде надано обмежену кількість місць для інших громадян під час вильоту з міста. Частина з них зможе сісти на «єдиний рейс», який 28 січня відправиться з Уханя до Сан-Франциско.

Крім того, японське видання NHK повідомило, що Міністерство закордонних справ Японії домовляється з урядом Китаю про евакуацію японських громадян з міста Ухань. Зазначається, що станом на п'ятницю, 24 січня, в китайському Ухані знаходилися близько 700 японців.

Евакуйовувати своїх громадян збирається і Франція. France24 пише, що розглядається можливість створення автобусного сполучення, яке дозволить французьким громадянам, а також їхнім сім’ям, покинути Ухань. Їх відвозитимуть в інші китайські міста, де вони 14 днів перебуватимуть під карантином. МЗС Франції також створило телефон екстреного зв’язку.

Видання зазначає, що інші держави наразі також ведуть перемовини з китайською владою, аби організувати евакуацію своїх громадян.

Схожі новини