Передплата 2024 ВЗ

Від сьогодні в аеропорту «Бориспіль» почнуть перевіряти температуру пасажирів з Китаю – МОЗ

  • 26.01.2020, 08:13
  • 700

26 січня, коли відбудеться найближчий плановий авіарейс з Китаю в Україну, в аеропорту "Бориспіль" почнуть проводити температурний скринінг пасажирів на прямих рейсах.

Про це розповіли в Міністерстві охорони здоров'я України.

Так, фахівці санітарно-карантинного підрозділу вже підготовлені й укомплектовані інфрачервоними термометрами. Повідомляється, що сьогодні World Health Organization оновила рекомендації щодо скринінгу на пунктах в'їзду в країни, в яких ще не було зафіксовано передачі нового коронавірусу. При цьому, раніше в організації називали такий метод виявлення хворих в аеропортах дорогим, але неефективним. Однак під час спалаху коронавірусу в цьому році більшість випадків хвороби в аеропортах було виявлено саме завдяки температурному скринінгу. У МОЗ зазначили, що такий метод значно знижує ризик занесення збудника хвороби в країну.

Також МОЗ нагадало про методи профілактики вірусу. По-перше, слід ретельно мити руки з водою і милом або ж користуватися антисептиком. По-друге, у разі кашлю та чхання потрібно прикрити ніс серветкою або зігнутою в лікті рукою. Також краще не спілкуватися з людьми, у яких є симптоми грипу або застуди. Крім того, радять уникати незахищених контактів з дикими або домашніми тваринами. А ще ретельно варіть і смажте м'ясо і яйця.

Схожі новини