Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Путін доручив перевірити законність вироку активісту, який захищав українських моряків

  • 25.01.2020, 18:14
  • 667

Президент РФ Володимир Путін доручив організувати перевірку законності кримінального переслідування російського громадського активіста Костянтина Котова, засудженого до 4 років колонії після участі в літніх несанкціонованих мітингах.

Про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на опублікований в суботу перелік доручень Путіна, передає Українська правда.

«Організувати перевірку законності і обґрунтованості обвинувального вироку щодо Котова К. А., за наявності підстав вжити заходів прокурорського реагування», — йдеться в переліку доручень Путіна за підсумками прес-конференції, що відбулася 19 грудня 2019 року.

Відповідальним за виконання доручення призначений генпрокурор Р Ф Ігор Краснов, якому належить доповісти про виконання до 31 березня 2020 року.

19 грудня Путін дав обіцянку вивчити обставини справи Котова. «Я подивлюся», — сказав він у відповідь на прохання журналістів вивчити обставини справи.

Костянтин Котов — 34-річний московський опозиційний активіст, який виходив з одиночними пікетами проти політичних репресій. З березня по серпень минулого року його неодноразово затримувала поліція — зокрема, на акціях на підтримку опозиційних кандидатів в депутати Мосміськдуми.

Востаннє він був затриманий 10 серпня — нібито за те, що він «брав участь у неузгодженій ході, тримав у руках плакат і скандував гасла».

5 вересня Котов був засуджений до чотирьох років позбавлення волі.

Також Котов допомагав затриманим біля Керченської протоки українським морякам і вимагав обміну ув'язненими між Росією та Україною.

Схожі новини