Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Пєсков заявив, що Зеленський і Путін домовляться про зустріч, якщо вважатимуть це за необхідне

  • 24.01.2020, 12:55
  • 458

Пєсков стверджує, що «між президентами налагоджений досить конструктивний контакт»

У Кремлі заявили, що президенти України і Росії Володимир Зеленський і Володимир Путін зможуть домовитися про зустріч, якщо вважатимуть це за необхідне.

Як передає УНІАН, про це журналістам у Москві сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

За його словами, Путін і Зеленський не змогли один одного привітати вчора в Ізраїлі в меморіальному комплексі «Яд Вашем», тому що туди не приїхав глава Української держави. На питання, чи можлива зустріч Зеленського та Путіна до запланованого на квітень саміту в «нормандському форматі», Пєсков відповів, що «зараз планів на цей рахунок немає».

«Разом з тим, ми повинні відзначити, що між президентами налагоджений досить конструктивний контакт, і, якщо вони вважатимуть це необхідним, вони в будь-який момент зможуть про це домовитися», — сказав Пєсков.

На уточнююче запитання про те, який порядок денний Кремля і які питання хотів підняти Путін на зустрічі з Зеленським в Ізраїлі, Пєсков відповів:

«Неправильно говорити, що зустріч планувалася. Була констатація того, що Путін і Зеленський будуть перебувати на заході, і якщо вони вважатимуть необхідним, вони зможуть в кулуарах швидко переговорити з тих питань, які для них важливі».

«Такі розмови на ногах не мають на увазі якогось порядку денного, і там президенти можуть проговорити всі ті питання, які вважають за потрібне, але, на жаль, їм так і не вдалося побувати на одному заході вчора», — додав Пєсков.

Він уточнив, що на заході були віце-президент США Майк Пенс і президент Франції Еммануель Макрон, але й з ними не вдалося обговорити якісь питання.

«Вони привітали один одного — не більше того. Це був такий насичений церемоніальний день, і сам захід у „Яд Вашем“ не передбачав можливості якогось спілкування», — сказав Пєсков.

Схожі новини